STAZAMA USPEHA


Pčinjski okrug, Surdulica, Belo Polje, 20. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Mnogi su bili skeptici, ne verujući u kontinuitet rada, kada je 20. jula 2017. godine Saša Milošević osnovao stonoteniserski klub ,,BELO POLJE“ u istoimenom mestu pored Surdulice.

Dečaci i devojčice, njih oko tridesetak, uz nekolicinu odraslih odmah je krenulo sa treninzima. Nadovezali su se na to mnogobrojni turniri i revije, a trenutno se takmiče u regionalnoj ligi mladih sa veoma zapaženim rezultatima.

Tako se do sada u vitrini sale u okviru Dnevnog centra u Belom Polju, gde mladi ljubitelji popularnog ping ponga treniraju, našlo tridesetak pehara i znatno više medalja sa mečeva na kojima su učestvovali.


Posebno su se u dosadašnjem periodu istakli Biljana Đorđević (12 godina) koja je u konkurenciji mlađih kadetkinja osvajala drugo mesto na regionalnom nivou, bila je druga i kao kadetkinja, a najveći domet do sada bilo joj je prvo mesto na YASAKA SERBIAN OPEN -u koji se održava svake godine povodom oslobođenja Vranja od Turaka… Do sada je osvojila čak 7 pehara.


Dok je u muškoj konkurenciji najuspešniji bio Marko Milošević sa 4 pehara. On je inače dvostruki uzastopni prvak u juniorskoj konkurenciji na međunarodnom turniru koji smo pomenuli.


Kako nam je rekao Saša Milošević, inače predsednik STK ,,BELO POLJE“, ovaj klub ima sasvim dobru podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine tako da njegovo vreme tek dolazi. Glavni razlog za optimizam on nalazi u tome što su članovi izuzetno mladi i talentovani sa puno želje za sportskim dokazivanjem. Uz to imaju sve kategorije takmičara, od mini i mlađih kadeta, preko kadeta i juniora, sve do seniora.

Foto: Dragan Milošević i Saša Milošević

Piše: Dragan Milošević, doajen novinarstva iz Surdulice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *